HUNDFODER BÄST I TEST

Köp prisvinnande hundfoder från ESSENTIAL FOODS för att ge din hund det bästa fodret på marknaden.

DIN HUND FÖRTJÄNAR DET BÄSTA

Pröva vårt prisvinnande hundfoder i dag och gör din hund glad i morgon.AllAboutDogFood har testat 1400 produkter och 933 fodermärken. Vi ligger bl.a.

 • 1 av 1400 produkter i kategorin ”Anka och kyckling, torrfoder”
 • 1 av 1400 produkter i kategorin ”Viktminskning”
 • 1 av 1400 produkter i kategorin ”Torrfoder”

Artiklar 1 till 8 av 22 totala

Sida

ESSENTIAL FOODS: NÄR BARA DET BÄSTA HUNDFODRET ÄR GOTT NOG

Många hundfoderproducenter säger att de har det bästa hundfodret. Men hos ESSENTIAL FOODS så menar vi det verkligen. Vi har jämförts med mer än 1400 produkter och 933 olika märken och har blivit kårade till bäst i test i flera av kategorierna. Nedanför kan du läsa mycket mer om vad det är som gör ESSENTIAL FOODS till ett så unikt märke, och förstå orsaken till testresultaten.

Tilfredse kunder

VAD ÄR BRA HUNDFODER?

Det råder inget tvivel om att många hundfoderproducenter tycker att de har det bästa hundfodret på marknaden. Men det är inte så lätt att definiera vad det innebär.

Det handlar ofta om sin egen övertygelse och inte minst livsstil. Det har livligt debatterats inom branschen, där veterinärer i hela världen genom åren har kommit med rekommendationer på, vad som är bäst till hundarna. Bland annat så har det lett till diskussioner omkring om hundfoder skulle innehålla stora mängder spannmål eller vara helt spannmålsfritt.

En annan sak som är avgörande för om man har det bästa hundfodret till din hund är faktorer som hundens ålder, ras och inte minst aktivitetsnivå och övriga kroniska eller tillfälliga sjukdomar.

Hos ESSENTIAL FOODS har vi en stark filosofi, att det bästa fodret som valpar och hundar kan få, är det foder som kommer så nära hundens naturliga matbehov som möjligt. Den tanken kan ses i allt vi gör och producerar.

Sen låter vi experterna uttala sig om vem som verkligen har det bästa hundfodret på marknaden. Och experterna är väldigt glada över våra produkter.

ESSENTIAL FOODS är kårade till bäst i test bland mer än 900 andra märken.

Vi menar det verkligen när vi säger att vårt hundfoder är bäst i test. Även om det utförs många tester på hundfoder varje år så är några mer noggranna och prisvärda än andra. Hos ESSENTIAL FOODS är vi stolta över att ha blivit kårade till bäst i test i flera olika kategorier av webbsidan Allaboutdogfood.co.uk.

Allaboutdogfood är en av Storbritanniens största hemsidor inom hundfoder.

I mer än 10 år har de samlat in data om hundfodermärken från hela världen. Deras mål har alltid varit att ge hundägare den bästa överblicken över det sundaste hundfodret på marknaden för priset.

De bedömer olika hundfodermärken utifrån flera olika aspekter:

De kollar bland annat på:

 • Hundfodrets samlade sundhet och näringsprofil
 • Om hundfodret innehåller många tillsatser
 • Om hundfodret innehåller stora mängder kött
 • Om hundfodret har en minimal risk för att utlösa allergiska reaktioner
 • Om fodret har tydlig och rättvisande innehållsförteckning
 • Om hundfodret lever upp till de europeiska myndigheternas riktlinjer

HUNDFODRETS SAMLADE NÄRINGSPROFIL

Varje produkt i Allaboutdogfoods hundfodertest får ett samlat näringsresultat. Resultatet visar hur bra och holistisk näringen är för hunden i produkten som testas. Resultatet är från 1-100%. Våra produkter har fått resultat som i de flesta fallen ligger på 94%! Det är toppresultat!

HUNDFODRETS INNEHÅLL AV TILLSATSER

Nästa sak som testen kollar närmare på, och markerar med ett märke, är om varje enskild produkt innehåller många tillsatser. Hos ESSENTIAL FOODS önskar vi som sagt att vårt hundfoder ska vara så nära hundens naturliga foderbehov som möjligt. Därför har vi i alla våra produkter ett stort fokus på att inte använda tillsatser.

HUNDFODRETS KÖTTINNEHÅLL

Den tredje saken som de kollar på i testen är hur högt köttinnehållet är i varje enskild produkt. Förutom kött som är rikt på proteiner, kan kött även innehålla stora mängder av spannmålsprodukter och stärkelse. Det är dock inte produkter som är naturliga för hunden att äta.

I stället ska hunden som utgångspunkt ha en diet som består av stora mängder kött.

Alla våra produkter innehåller stora mängder kött. De produkterna vi har med mest kött i är SUPERIOR LIVING med 80% kött och THE BEGINNING med 85% kött. Våra andra produkter har i genomsnitt ett köttinnehåll på 77-78%, som fortfarande är väldigt högt i förhållande till andra produkter på marknaden.

HUNDFODRETS KOPPLING TILL ALLERGISKA REAKTIONER

Den fjärde saken som det kollas på i testen är om det har rapporterats ingredienser som veterinärer ofta kopplar ihop med allergiska reaktioner eller andra olämpliga förhållanden för hundar. Det kan vara produkter som till exempel soyaprodukter, vete samt stora mängder stärkelse.

HUNDFODRETS INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Den femte saken som testen kollar på är hur tydligt det framgår på produkternas inpackning hur stor andel det är av varje ingrediens. Kort sagt är det lätt att se vad din hunds måltid innehåller. På våra produkter framgår det tydligt hur stor andel av ingredienserna som är animaliska produkter, kolhydrater, proteiner, fibrer, vatten, glukosamin och sist men inte minst kcal per kg.

HUNDFODER SOM LEVER UPP TILL FEDIAFS RIKTLINJER

Den sista saken som man tittar på i testen är om hundfodret lever upp till de europeiska myndigheternas riktlinjer kring bra hundfoder, alltså riktlinjerna från European Pet Food Industry Federation (FEDIAF).

VI ÄR KÅRADE TILL BÄSTA HUNDFODRET I FLERA AV KATEGORIERNA AV ALLABOUTDOGFOOD

Allaboutdogfood har i tester av hundfoder, testat mer än 1400 produkter från 933 olika märken. Förutom att våra produkter får höga resultat i sina enskilda tester så är vi även otroligt stolta över att vara den absolut bästa i hela tre kategorier! Vi har blivit kårade som nummer 1 i dessa kategorier:

 • 1 av 1400 produkter i kategorin ”Anka och kyckling, torrfoder”
 • 1 av 1400 produkter i kategorin ”Viktminskning”
 • 1 av 1400 produkter i kategorin ”Torrfoder”

Utöver det har vi fått 8 topp 10 placeringar av 1400 testade produkter. Dessutom ligger vi i topp 5 i kategorien valpfoder. (”Puppy small breed dry food product”)

Även om vi är kårade som bäst i test betyder det inte att vi inte arbetar på att förbättra vårt foder. Vi kompromissar aldrig med varken kvaliteten på våra råvaror eller vår övertygelse om vad som är bra hundfoder. Vi står fast vid vår övertygelse om vad som gör hundfoder till bra hundfoder.

DET ÄR INTE BARA ALLABOUTDOGFOOD SOM GILLAR VÅRT HUNDFODER

Det är inte bara Allaboutdogfoods som gillar vårt hundfoder. Vi har även blivit kårade till bäst i test på sidan Doc24.dk som är en av de största testsidorna i Danmark. Vi tar förstaplatsen före andra välkända märken på den danska marknaden. Du kan se hela testet av hundfoder på denna sida.

VAD ÄR DET SOM GÖR ATT VÅRT HUNDFODER STICKER UT?

Vårt högsta mål har alltid varit att ge hundar ett långt och sunt liv.

Enligt oss är det i dag alltför många hundfoderproducenter på marknaden vars primära mål är att skapa profit.

Det leder till att både kvaliteten på råvarorna och tillberedningen av dem inte är perfekt. Hos oss är det hunden som är i fokus. Din hund är och blir vad den äter. Din hund mår inte bra av för stora mängder stärkelse eller dåligt kött.

Målet med vårt hundfoder är att skapa smakfulla och goda måltider som gör din hund mätt samtidigt som det ger den all den energi den behöver för att leva ett långt och lyckligt liv. Det är kärnan i vårt BOF-koncept.

BOF är en förkortning för ”Behavioural Optimizing Foods”, en princip och en filosofi som vi själva har utvecklat.

Behavioural Optimizing Foods är en princip som hyllar alla fördelarna med att hålla blodsockret stabilt hela dygnet. I ESSENTIAL FOODS har vi lyckats med just detta med våra måltider, att säkra en stabil blodsockernivå.

Det stora innehållet av färska proteinkällor och den låga tillberedningstemperaturen på 90 grader gör att produkten får exceptionellt höga näringsvärden, jämfört med andra märken. Resultat av BOF är enastående. När ESSENTIALS serveras påverkas din hunds mentala balans positivt.

Några ser stora förändringar medan andra kan se en lite mindre ändring. Men en förbättring kan nästan alltid ses. Din hund får både mer energi och blir samtidigt lugnare.

VARJE GRAM HAR NOGA UTVALTS FRÅN DE BÄSTA KÄLLORNA

När vi utarbetar våra måltider är det inget som lämnas åt slumpen. 90% av våra ingredienser kommer från den engelska naturen.

Våra produkter innehåller några av de bästa källorna till protein, såsom skotsk höglandslax, Angus nötkött och kött från frigående lamm. Utöver det har vi även sötpotatis i arterna Beauregard och Jewel, samt ingefära, spenat, blåbär och äpplen, bara för att nämna några av ingredienserna.

Det är viktigt för oss att bra hundfoder kommer från bra ingredienser och djur som själva har haft ett bra liv.

Något annat viktigt i våra måltider är att vi inte tillsätter spannmål i våra produkter, eftersom hundens kost inte ska innehålla för stora mängder kolhydrater eller tillsatser. Våra ingredienser ska inte vara bearbetade. Något av det enda som vi tillsätter i våra måltider är taurin. Men det är vi säkra på att du som hundägare inte har något emot.

Taurin är en aminosyra som bildas i kroppen hos både djur och människor. Taurin medverkar bland annat till att motverka hjärtsjukdomen DCM, som gör det svårare för hundens hjärta att pumpa runt blod i kroppen.

JÄMFÖR HUNDFODRET DU HAR NU INNAN DU HANDLAR HOS OSS

Vi rekommenderar alltid att jämföra fodermärket du har nu med vårt hundfoder eller andra märken innan du väljer att byta.

Det är viktigt att du väljer ett fodermärke och produkt som är speciellt utvecklat till din typ av hund och tar hänsyn till om det är en valp, en hund i sina bästa år eller en seniorhund. Andra viktiga aspekter är vilken ras och vilket slags liv din hund har.

Om din hund är väldigt aktiv, kanske är överviktig eller får allergiska reaktioner, är det extra viktigt att hitta den bästa hundmaten för att din hund ska få ett långt och sunt liv. Det ska den såklart!

VARJE DAG FÅR MER ÄN 50,000 HUNDAR GLÄDJE AV VÅRT HUNDFODER

Det är inte bara förbrukarna hos Allaboutdogfood som gillar oss. Det gör även våra kunder i hela Europa. Vi har fått omdömet 4.9 av 5 på Trustpilot.dk, som ju är svårt att förbättra.

Mer än 50,000 glada hundar äter vårt hundfoder varje dag, och de blir fler för varje dag som går. Det är faktiskt det bästa hundfoderresultatet man kan få.

ESSENTIAL FOODS ÄR MYCKET MER ÄN ”BARA” HUNDFODER

Det räcker inte för oss att ”bara” göra goda måltider till våra bästa vänner. Vårt fokus har aldrig varit på pengar, utan på hur man skapar de bästa förutsättningarna för att hundar ska kunna få ett bra liv. Vi har därför startat ett stort välgörenhetsprogram som varje år stöttar flera olika positiva initiativ inom branschen.

Om du önskar att vi ska stötta just ditt projekt, är du välkommen att kontakta oss. Några av projekten som vi har varit med att stötta har bland annat varit projekt som hjälper gatuhundar, projekt för att rädda hotade djur och vår hotade natur.

KOLLA UPP OM DU GER DIN HUND RÄTT MATVAROR

Många, både nya och rutinerade hundägare, kontaktar oss omkring vad som är bra att fodra sin valp eller hund med.

Det finns många myter där ute. Vi har därför gjort en guide som kort och gott går igenom de värsta och största myterna som finns där ute. Listan innehåller mer än 60 typiska matvaror som man antingen kan ge till sin hund eller inte. Du kan se hela listan på denna sida.

ALLTID 2 DAGARS LEVERANS OCH 100% NÖJDHETSGARANTI

Vi vill gärna ge våra kunder de absolut bästa produkterna för priset, men utöver det lägger vi också stort fokus på vår kundservice. Även om vi är ett online företag är det fortfarande servicen som ska göra oss unika i förhållande till konkurrenterna.

Därför erbjuder vi alltid maximalt två dagars leverans på alla våra beställningar. Du ska inte behöva gå och vänta på att ta emot våra utsökta måltider. Utöver det så erbjuder vi också total garanti om du inte är nöjd. Om din hund inte reagerar positivt på vårt foder eller inte gillar det så kommer vi personligen och hämtar fodret igen, och du får pengarna tillbaka.

De flesta hundarna älskar dock vårt foder, så vi vågar nästan garantera att din hund kommer att bli otroligt glad för våra utsökta måltider. 

Om du har några frågor, se vår FAQ här.