HUNDFODER MED HÖG KÖTTHALT

På den här sidan hittar du vårt sortiment av produkter med en särskilt hög kötthalt. Alla våra ingredienser är noga utvalda bland några av världens bästa proteinkällor för att ge din hund sunda, välbalanserade och inte minst välsmakande måltider. Hitta ditt nya hundfoder idag och ge din hund ett bättre liv med ESSENTIAL FOODS.

 

 

 

VARFÖR BÖR DU VÄLJA HUNDFODER MED HÖG KÖTTHALT?

Hundar är helt naturligt vana vid att äta stora mängder kött. Då hundar levde i naturen gick de på jakt efter andra djur som fisk, kyckling och änder, för att bara nämna några.

 

Därför är det helt naturligt att en hunds dagliga måltider också helst ska innehålla stora mängder proteiner. Hundfoder innehåller typiskt upp till 30% protein samt fett och i mindre grad kolhydrater. Det finns dock ett antal situationer, då det är lämpligt att ge sitt hundfoder med extra hög andel kött och protein.

 

Några av dessa tillfällen inkluderar bland annat:

 

  • Om din hund är väldigt aktiv
  • Om din hund är överviktig och ska gå ner i vikt
  • Om din hund har allergier eller problem med matsmältningen

 

OM DIN HUND ÄR VÄLDIGT AKTIV

En av de saker som kan ha stor betydelse för vad för typ av hundfoder som passar bäst till din hund, är din hunds ras och inte minst dess aktivitetsnivå. Några hundraser är naturligt mer aktiva än andra och behöver därför mer foder än andra.

Hundar kan dels vara mer aktiva för att de är av en specifik ras som har anlag för det, men det kan också bero på att den enskilda hunden har en speciell funktion som kräver extra mycket av den.

Det gäller särskilt för hundar som används som polis- eller räddningshundar, spårhundar eller bara hundar som har en stor andel muskelmassa som behöver underhållas. För mycket aktiva hundar rekommenderar vi vanligen vår ESSENTIAL STAMINA, som består av 88% kött från kyckling, and, lax, örring och ägg. Totalt sätt innehåller STAMINA 34% protein och 24% fett, som ger de bästa förutsättningarna för ett aktivt hundliv.

 

OM DIN HUND ÄR ÖVERVIKTIG OCH SKA GÅ NER I VIKT

Ett annat tillfälle där du kan överväga att byta till ett annat hundfoder med hög andel kött och protein är om din hund har lagt på sig kilon och blivit överviktig.

 

Övervikt hos hundar kan antingen bero på att de inte är aktiva nog, att de nått en viss ålder eller att de steriliserats, vilket kan påverka hundens aktivitetsnivå.

 

När hundar går upp i vikt kan en diet som är rik på protein och fattig på kolhydrater och fett hjälpa hunden att bli av med några överflödiga kilon – om den samtidigt når den nödvändiga motion som krävs. Till överviktiga och nyligen kastrerade hundar rekommenderar vi på ESSENTIAL FOODS att du provar vår blandning som vi kallar ESSENTIAL COUTURE.

 

OM DIN HUND HAR PROBLEM MED MATSMÄLTNINGEN

Ett tredje tillfälle där du kan överväga att byta ut din hunds foder är om den lider av besvär med sin matsmältning. Problem med matsmältningen kan uppstå som följd av flera orsaker, såsom allergi eller överkänslighet för särskilda livsmedel.

Som tidigare nämnt är hundar av naturen skapade till att äta kött, så hundfoder som innehåller särskilt höga mängder korn och många kolhydrater kan vara orsaken till att din hund har svårt att smälta sin mat.

Om du har misstankar om att din hund har en allergi bör du ta den med till veterinären för en undersökning. Om dina misstankar bekräftas och en diagnos fastställs bör du kraftigt överväga att lägga om din hunds kostvanor.

 

VÅRT KÖTT KOMMER FRÅN DE BÄSTA OCH MEST VÄLSMAKANDE DJUREN

Hos ESSENTIAL FOODS är vår viktigaste uppgift att skapa måltider som både smakar gott och ökar din hunds hälsa och samlade livskvalitet, så att den kan få ett långt och bra liv.

För att leva upp till dessa värderingar lägger vi otroligt stor vikt vid att ingredienserna i våra måltider är av hög kvalitet. Därför kommer de allra flesta av våra ingredienser från det vackra Storbritannien. Här finns nämligen några av de bästa källorna till protein i hela Europa.

Våra produkter innehåller följaktligen skotsk atlanterhavslax, Gressingham-änder, Ross & Cobb-kyckling och Aberdeen-nötkött, för att bara nämna några av våra många proteinkällor.

De goda ingredienserna betyder också att våra måltider innehåller massor av näring, vitaminer och inte minst mineraler som din hund behöver för att leva sunt och i högsta välmående.

 

VAD KAN JAG ANNARS GE MIN HUND ATT ÄTA?

Om du är en av dem som inte letar efter hundfoder med särskilt högt proteininnehåll kan du istället överväga vårt lågproteinfoder. Vi kallar den här typen av måltid för BALANCE. Med den får du en produkt som enbart innehåller 20% protein, som är i den låga änden av skalan. BALANCE består enbart av en slags protein, som stammar från kalkon.

 

Foder med endast en proteinkälla är särskilt fördelaktigt om din hund är allergisk mot andra proteinkällor såsom kyckling eller nötkött. BALANCE består utöver kalkon av ris och havre som också ger din hund en massa energi, näring och smak. Precis som med alla andra produkter i vårt sortiment är fodret fritt från korn!

BALANCE är särskilt utvecklat för att få magen i balans och motverka dålig mage hos din hund. Prova det idag – vi är nästan helt säkra på att din hund blir glad för det!

 

KOMPLETTERA DITT HUNDFODER MED GODIS OCH SNACKS

Utöver att överväga någon av våra mindre kötthaltiga produkter kan du också välja att komplettera din hunds dagliga måltider med snacks i form av antingen godis eller med utvalda rester från kylskåpet därhemma.

I vårt sortiment av godis hittar du bland annat goda och välsmakande LIVER DELIGHTS som består av 100 % torkad oxlever. Den är inte bara full av smak utan också otroligt hälsosam, tack vare de många goda vitaminer och mineraler som finns i lever.

 

Ett annat mumsigt godis som vi är säkra på att din hund kommer gilla är våra SMALL ROLLED DELIGHTS som består av 100 % torkat nötkött. Utöver att vara goda och nyttiga kan våra SMALL ROLLED DELIGHTS också hjälpa med att borsta din hunds tänder och därmed bidra till en god munhygien, som är avgörande för sin hunds hälsa.

Ett sista alternativ du kan prova är att ge din hund ett litet snack när du har något över i köket efter matlagningen. Här är det dock viktigt att du noga har satt dig in i vad en hund kan äta och vad den under inga omständigheter ska få i sig.

 

Som tur är finns det en massa livsmedel du använder i din vardag som din hund också gärna kan äta både i små och stora mängder och som inte alltid ingår i dess foder. Om du vill ha inspiration till vad du får och inte får ge din hund så har vi sammanställt en lista med mer än 50 livsmedel som du helt ska undvika att ge till din hund – även om den tigger och ber om det. Du kan se den fullständiga listan på den här sidan. Om du har några frågor, se vår FAQ här

Spannmålsfritt hundfoder är ett alternativ för dig som inte vill ge din hund spannmål i fodret. Lägg till fiskolja för hundar för en varierad smak.

Inte bara hundmat

Vi producerar inte hundmat; vi producerar måltider. Måltider packade med näring som håller hundens blodsocker stabilt och endast innehåller ingredienser som gynnar och stärker din bästa väns hälsa. Näring är viktigt för hundens övergripande välbefinnande.

Se vårt urval