Mer om välgörenhet

För ESSENTIAL FOODS handlar det om mer än bara förtjänst  - även om vi också är stolta över att ha ett välskött företag. ESSENTIAL FOODS är vår grundares vision om ett företag som kan och vill göra skillnad. Skillnad för hundar och djur och för naturen och miljön som ska skapa trygga ramar för ett bra liv för både djuren och oss.

Hjärtat i vår välgörenhet är vårt Charity Program. Det ökar år för år och ju mer ESSENTIALS vi säljer desto större skillnad kan vi göra.

Under 2023 donerade vi därmed — och i år fortsätter arbetet i samma tempo. Minst!

Välgörenhet   Vi ger (SEK) Varför?
112 carlotagalgos Måltider 478.571 Fantastisk tillfluktsort för misshandlade och hemlösa hundar i Malaga, Spanien
International Anti-Poaching Foundation Pengar 192.857 Vi har 6 dedikerade rangers på vår löningslista som jobbar i kampen mot tjuvskyttar av noshörningen och elefanten
SOI Dogs Foundation Pengar 171.429 En hand till hundar som har behov av all hjälp de kan få
Tøstrup Kattehjem & Dyreværn Pengar & Måltider 285.714 Ett av Skandinaviens viktigaste och mest betydelsefulla katthem för katter i nöd.
Emergency Fund Måltider 318.571 Vi står redo med måltider till hundar i nöd
ORPAK Serbia Måltider 107.143 Internat för hundar som verkligen gör skillnad
Græske Hunde Pengar & Måltider 57.143 Har under många år varit SKILLNADEN för jättemånga hundar och katter i Grekland
Dogs of Portugal Måltider 71.429 Hjälper hemlösa hundar i Portugal
Mariannes Food Bank Måltider 50.000 Direkt hjälp till gatuhundar
Sea Shepherds Pengar 35.714 Kämpar för livet under vattenytan. Vi är med!
Vets without borders Pengar 21.429 Hjælper ildestedte dyr i udsatte områder i hele verden
WildLife SOS India Pengar 21.429 Kommer du ihåg historien om elefanten som friades efter 30 år i fångenskap? Detta var hjältarna!
Elephant Santuaries Pengar 14.286 Detta fantastiska djur behandlas med värdighet och kärlek efter ett liv där de missbrukats av människor på dessa 3 elefanthem
NonHuman Rights Project Pengar 14.286 Jurist Steven M. Wise kämper för djurs lagliga rättigheter och rättan att räknas som individ och inte bara saker. Den kampenstödjervi!
PindsvineVennerne Pengar 14.286 Vem gillar inte de charmiga små igelkottar? De kan dock råka illa ut och vi stödjer arbetet för dem
Bidrag for 2023   1.854.286  

 


Grundaren av ESSENTIAL FOODS har valt att testamentera hälften av sitt arv till 13 utvalda organisationer, som alla arbetar för ovanstående mål. Bland de utvalda organisationerna är: WWF, grekiska hundar, SOI Dog Foundation, Redorgangutanen.dk, Sea Sherpard, RSCPA, WILD AID & Rain Forrest Alliance.

Inte bara hundmat

Vi producerar inte hundmat; vi producerar måltider. Måltider packade med näring som håller hundens blodsocker stabilt och endast innehåller ingredienser som gynnar och stärker din bästa väns hälsa. Näring är viktigt för hundens övergripande välbefinnande.

Se vårt urval