Varför ska jag välja våtfoder till min hund?

Våtfoder, eller paté som det heter hos oss, har många fördelar. Här ska vi försöka tydliggöra hur du väljer det som är rätt för din familj.

Upptäck vårt sortiment av läckra patéer med saftiga köttbitar till hundar.

 

Vad säger kunderna?

 

Här följer en kort introduktion till paténs fantastiska värld

01
Patén ger en överlägsen upptagning av näringsämnen, eftersom det handlar om våtfoder.
02
Näringsmässig variation är både en hälsosam och spännande upplevelse för din hund. Eftersom våtfoder är en mycket läcker toppning och finns i många versioner så är det ett enkelt sätt att skapa variation.
03
Som en naturlig följd av paténs högre vatteninnehåll så hjälper den din hund att få i sig vatten. Den är alltså speciellt bra för dem som har en tendens att glömma att dricka tillräckligt under dagen.
04
Patén är enklare att tugga, glider lättare ner i magen och är dessutom enklare att bryta ner, vilket sammantaget ger skonsammare matsmältning. Detta är med andra ord något som passar i alla livets faser, även för dem som inte längre har munnen full av tänder.
05
Paté kan tillagas skonsamt vid låga temperaturer, detta bidrar till att bevara näringsämnen, doft och smak.
06
Våra patéer är rika på kött, nästan ingen stärkelse och tillagade vid lägre temperatur och därför är de fullt BOF-godkända, med fokus på att hålla hundens blodsockernivå stabil.

 

 

Våra två egna favoriter

 

 

Meddelanden från våra kunder

 

Varför servera torrfoder och våtfoder tillsammans?

Näringsmässig variation

Våra patéer kan serveras fristående, som kompletta måltider eller som en otroligt god toppning på en botten av kroketter. Genom att kombinera paté (våtfoder) och kroketter (torrfoder) i måltiden får du ett bredare utbud av näringsämnen och smakupplevelser, vilket även kan öka aptiten. Här kan det vara värt att nämna att alla våra måltider är utvecklade för att du enkelt ska kunna växla mellan måltiderna, utan att det krävs någon tillvänjning. Variation av näringsämnen är både hälsosamt och en spännande upplevelse för din hund.

Ett enkelt sätt att få med extra vatten

Patéer innehåller mer vatten än kroketter och om det är tveksamt om hunden får i sig tillräckligt med vatten under dagen är detta ett bekvämt sätt att få i sig lite extra.

Tand- och munhygien

Kroketter är av naturen hårdare och kräver mer tuggaktivitet och detta kan bidra till att förbättra tand- och munhygienen. Paté är lättare att äta och tugga – även med hela köttbitar – därför kan en kombination av vått och torrt bidra till att upprätthålla en bra munhygien.

Den viktigaste orsaken: Skämma bort

En del föredrar att använda patéer som en godbit eller lyxig toppning. Flexibiliteten gör det möjligt att variera serveringen efter önskemål och näringsbehov.

 

Sortiment med 8 härliga varianter

Frågor och svar

Hur mycket våtfoder ska min hund ha?

Det varierar beroende på vilken typ av våtfoder som du serverar, vad det är för hund du har och hur livsstilen ser ut. Vi har serveringsrekommendationer på alla våra burkar och du hittar dem även på vår hemsida, under respektive produkt. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta är bara rekommendationer. Var uppmärksam och anpassa mängden mat i förhållande till aktivitetsnivå och skede i livet, avföringen ska vara fast, men det ska ge en bra mättnadskänsla.

Hur ska jag förvara patén när jag har öppnat burken?

Oöppnad burk ska förvaras torrt och svalt. Öppnad burk ska förvaras i kylskåp och hela innehållet ska användas inom tre (3) dagar. Vi skickar med ett lock vid köp av en förpackning med 6 burkar. Det ger patén bästa förutsättning att bibehålla saftighet och kraft, från att burken öppnas till sista serveringen.

Hur lång är hållbarheten för en oöppnad burk?

Hållbarheten är 24 månader från tillverkningsdagen. Aktuellt datum finns på burkens botten.

Hur mycket ska jag ge när jag blandar torrfoder med paté?

Det finns olika möjligheter, helt efter vad ni föredrar. Det kan serveras 50/50: Halv portion av den dagliga mängden torrfoder och en halv portion av rekommenderad daglig portion av patén. Du kan servera ⅔ torrfoder och ⅓ paté. Du kan alltså justera upp eller ner efter behov. Sist men inte minst, du kan skämma bort hunden genom att servera lite paté som toppning på torrfodret.

 

Varför servera paté?

Patéer av hög kvalitet som våra är en riktigt läcker måltid. Om du inte själv har upptäckt det så behöver du bara vänta på att din hund tar sin första tugga, då kommer du inte längre att tvivla på vad vi pratar om. Utöver patéerna kvaliteter som smak och textur så erbjuder den även en rad näringsmässiga fördelar, som speciellt beror på vatteninnehållet. Vi vill inte trötta ut dig med de evolutionära grunderna för fördelarna, men vi nämnde sex fördelar högst upp på sidan. Om du är nyfiken kan du alltid börja med lite och servera patén som toppning på en botten av de kroketter som du brukar servera.

 

 

Vårt utbud av ett fantastiskt PATÉ-sortiment

Sortimentet av ESSENTIAL FOODS PATÉ omfattar totalt åtta varianter. Det är sju varianter som du känner igen från vår LIVING-serie, som täcker in alla behov, skeden i livet och smakriktningar. Vi har dessutom lanserat en ny variant, KINGDOM LIVING. Den har riktigt goda ingredienser med vildsvin och gris i fokus, denna finns endast som paté.