HUNDFODER FÖR JAKTHUNDAR

På den här sidan hittar du vårt urval av hundfoder för jakthundar. Jakthundar har en mycket hög aktivitetsnivå, vilket ställer höga krav på deras kost. Din jakthund behöver mycket protein, kolhydrater och extra fett, vilket du hittar i våra måltider för aktiva hundar.

Ta en titt på vårt stora utbud av välsmakande hundfoder nedan. Hos ESSENTIAL FOODS får du alltid snabb leverans och gratis rådgivning om du är osäker på något.

 

 

 

GE DIN JAKTHUND DE OPTIMALA NÄRINGSÄMNENA

Genom att välja rätt hundfoder till din jakthund kan du bidra till att den får optimal näring och därmed ett bättre liv. Aktiva jakthundar kräver en speciell kost som ger dem den energi som krävs för att utföra dagens många sysslor. Det är därför du måste vara uppmärksam på vilken mat du ger din jakthund.

Aktiva jakthundar behöver särskilt en kost som består av bra proteiner och fetter. Aktiva hundar behöver bygga upp och underhålla sina muskler, därför är en hög nivå av protein avgörande för din hunds hälsa och välbefinnande.

Omvänt, om du ger din jakthund en kost som innehåller en ökad mängd kolhydrater riskerar du att göra det svårt för hunden att förbränna fett under fysisk aktivitet. Detta kan ha en betydande negativ effekt på din hunds uthållighet.

EN HÄLSOSAM KOST KAN BIDRA TILL FRISKA MUSKLER OCH LEDER

Eftersom jakthundar har en mycket hög aktivitetsnivå är det också viktigt att överväga en kost som kan bidra till friska muskler och leder hos din hund. En aktiv livsstil leder naturligtvis till ökad belastning på lederna som mer stillasittande hundar inte får. Därför är det extra viktigt att hitta foder med till exempel omega-3 och -6 som kan hjälpa till att stärka din hunds hud, päls och leder.

En blandning från ESSENTIAL FOODS som stöder jakthundens aktivitetsnivå är ESSENTIAL STAMINA. Här hittar du hundfoder med hög protein- och fetthalt, kombinerat med rätt ingredienser för att ge din hund de bästa förutsättningarna för en aktiv livsstil. Du hittar både omega-3 och omega-6 i vårt foder, så att din hund kan ta sig igenom dagen på rätt sätt.

ESSENTIAL STAMINA är ett spannmålsfritt hundfoder som är gjord med 88 % kyckling, anka, lax, öring och ägg. En perfekt kombination av råvaror för en hund med en energikrävande livsstil.

Vi bryr oss om din hunds välbefinnande och livskvalitet, därför kompromissar vi aldrig med varken den höga kvaliteten eller den goda smaken.

BOF-PRINCIPEN - VI HÅLLER HUNDENS BLODSOCKER STABILT

Alla våra måltider följer BOF-principen, en princip speciellt utvecklad av ESSENTIAL FOODS. BOF står för ’Behavioural Optimizing Foods’, ett tankesätt som vi använder i alla våra måltider.

Precis som människor behöver även hundar hålla blodsockret stabilt, vilket vi säkerställer genom att använda färska, högkvalitativa proteinkällor och lågglykemiska livsmedel som hjälper till att hålla blodsockret stabilt.

Baserat på BOF är allt ESSENTIAL FOODS hundfoder spannmålsfritt, vilket bidrar till att hålla blodsockernivåerna stabila. Anledningen är att spannmål snabbt omvandlas till socker, vilket leder till stora svängningar i blodsockret. Det resultat som uppnås med BOF är helt unikt. Att servera ESSENTIALS kommer att påverka din hunds mentala balans positivt. Vissa ser stora förändringar och andra märker bara en liten förändring. Men en förbättring observeras nästan alltid.

HOS ESSENTIAL FOODS ÄR DIN HUNDS VÄLBEFINNANDE I FOKUS

För oss är det viktigt att ge hunden mer än bara hundfoder. Vi vill bidra till ett hälsosammare liv och öka livskvaliteten för din hund genom att erbjuda måltider som överträffar alla förväntningar.

Med ESSENTIAL FOODS får din hund njuta av naturliga måltider fulla av näring och protein, samtidigt som de innehåller låga mängder stärkelse. Massor av smakrika ingredienser som smakar gott och stärker hälsan. För vi kompromissar nämligen aldrig med våra råvaror.

Det är sällsynt att hundar inte gillar våra måltider, men om det ändå händer så erbjuder vi givetvis full nöjdhetsgaranti.

 
Spannmålsfritt hundfoder är ett alternativ för dig som inte vill ge din hund spannmål i fodret. Lägg till fiskolja för hundar för en varierad smak.

Inte bara hundmat

Vi producerar inte hundmat; vi producerar måltider. Måltider packade med näring som håller hundens blodsocker stabilt och endast innehåller ingredienser som gynnar och stärker din bästa väns hälsa. Näring är viktigt för hundens övergripande välbefinnande.

Se vårt urval