4 x 3KG SMALL SIZE ESSENTIAL BALANCE

757,00 kr
- +
ESSENTIAL BALANCE är ett helfoder med en proteinkälla där de viktigaste ingredienserna är kalkon, ris och havre. BALANCE är helt annorlunda jämfört med våra övriga måltider, därför är det viktigt att du läser följande text nog innan du väljer BALANCE.
 • Regional cage free turkey

 • Value for money

 • 757,00 kr
  - +
  01
  Ingredienser, sammanfattning: Kalkon, ris och havre. Alltså bara en proteinkälla.
  02
  Passar bra som helfoder när en enda proteinkälla kan bistå med lösningen. Vår lösning för perioder med lös mage. Perfekt att blanda med våra övriga måltider.
  03
  Vi älskar den eftersom måltiden är ekonomiskt överkomlig och öppnar upp för att ännu fler ska kunna dela vår mission att förlänga och förbättra hundars liv.
  04
  Kroketten i påsen är anpassad till hundar som väger opp till 10 kg. Vill du ha en större krokett ska du välja påsen på 12 kg.
  05
  BOF: Som ett undantag så är svaret: Nej. BALANCE har flera fördelar, men prisskillnaden innebär bland annat att du inte får 100 % spannmålsfritt, BOF-godkänt och inte så många ingredienser.
  06
  Du bör välja den här måltiden när lös mage är ett problem med våra övriga ESSENTIAL måltider eller som ett överkomligt foder med en proteinkälla.

  Utvalda ingredienser

  Produktbeskrivning

  Information

  Tillagat med färsk och torkad kalkon30,0 %
  Varav färsk20,0%
  Protein20,0%
  Fett10,0%
  - Varav Omega30,8%
  - Varav Omega61,9%
  Mineraler/råaska7,0%
  Växtfibrer4,0%
  Vatten8,5%
  Kalcium1,4%
  Fosfor0,9%
  Kcal/Kg3300
  Mer information
  ÅlderVuxen
  RasBichon Havanais, Cairnterrier, Cavalier King Charles, Coton de Tulear, Dansk-svensk gårdshund, West Highland White Terrier
  Hundens vikt1-10 kg

  Produktblad (PDF)

  "Det viktigaste för ESSENTIAL FOODS och vårt sortiment av hundmat är att hjälpa till att förbättra och förlänga hundarnas liv."
  Product billede

  Mer information

  3 situationer

  BALANCE erbjuds som en lösning på fyra olika situationer

  1. När du som hundägare önskar en måltid med lågt proteininnehåll till din hund. BALANCE innehåller endast 20 % protein. Om man blandar BALANCE med någon av LIVING-måltiderna kan du själv öka proteininnehållet. En fjärdedel NAUTICAL LIVING ger till exempel ett proteininnehåll på 22,5 %.
  2. När du som hundägare önskar lösa problem med lös avföring på din hund. Kombinationen av kalkon, ris och havre är en specialsammansättning för att balansera tarmsystemet. ESSENTIAL BALANCE kan serveras som den enda måltiden eller blandas med våra övriga måltider. Det sista alternativet vid ihållande problem.
  3. När du som hundägare önskar en måltid med en enda proteinkälla till din hund. BALANCE är ett bra val vid överkänslighet mot till exempel ägg, kyckling, lamm, ox- eller fiskprotein kombinerat med ett önskemål om att kunna servera ESSENTIALS. Läs gärna sammansättningen av ingredienserna eller kontakta oss för rådgivning. Komplettera eventuellt med färska proteinkällor som hunden reagerar positivt på för att kunna öka proteininnehållet.

  Det finstilta

  Pris och kvalitet hänger samman. Med BALANCE får du en mycket bra produkt för pengarna, bara det att vi använder kalkon som huvudsaklig ingrediens innebär att ligger före konkurrenterna i samma prisklass. Men BALANCE är inte en fullfjädrad ESSENTIALS måltid och prisskillnaden innebär att måltiden inte är BOF Approved, inte är 100 % fritt från spannmål eller har lika många ingredienser i påsen. Detta bidrar till att understryka hur mycket mer ESSENTIALS erbjuder i våra måltider jämfört med de mesta sålda konkurrentprodukterna.

  Recept

  Torkad och färsk kalkon, ris, havre, linsfrö, leverfond, kalkonfett, betmassa, alfalfagroddar, vitaminer och mineraler, laxolja, tång, endiv- och yuccaextrakt, kalciumkarbonat. Glukosamin (185 mg/kg), Kondroitinsulfat (130 mg/kg).

  Tillagningstemperatur

  90 grader celsius.

  Tillsatsämnen per kg

  Vitamin A 15 000 IU/kg, Vitamin D3 2 000 IU/kg, Vitamin E 240 IU, Spårämnen; Zink 50 mg/kg, Järn 50 mg/ kg, Mangan 35 mg/kg, Koppar 15 mg/kg, Jod 0,96 mg/kg, Selen 0,3 mg/kg. Med naturliga konserveringsmedel (rosmarin) och naturliga antioxidanter. EU-direktiv nr. 2017/2279.

  Hållbarhet

  Datum och tid samt unikt tillverkningsnummer anges på påsen.

  Rekommenderad förvaring

  Använd originalet ESSENTIAL the FOOD BOX. Förvaringen bör alltid ske på sval plats (5–15 grader), torrt, inte i direkt solljus och i en lufttät behållare – så smakar den första måltiden från påsen lika bra som den sista.

  Storlek på påse och krocket

  ESSENTIAL BALANCE finns i 3 kg och 12 kg. I 3 kg-påsen är krocketen storleksanpassad för mindre hundar. Som tumregel tycker hundar upp till 10 kg bättre om krocketstorleken i 3 kg-påsarna.

  Portionsstorlek

  kg 2kg 5kg 10kg 15kg 20kg 25kg 30kg 40kg 50kg 60kg 70kg 80kg
  24 h 50g 100g 175g 240g 300g 350g 400g 500g 600g 700g 775g 850g
  Vi kan även rekommendera