Vad kostar ESSENTIALS per dag?

Många blir överraskade över att våra måltider inte kostar mer per dag. Här vill vi förklara sambandet mellan pris, kvalitet och dagskostnad.

Se våra smakfulla och näringsrika måltider till hundar.

 

Vad säger kunderna?

 

Värt att veta om hundfoder, kvalitet och pris

01
Om du ska servera mer eller mindre per dag för att täcka in hundens behov handlar om näringsvärdet i måltiden. Om måltiden innehåller ingredienser med högt näringsvärde ska hunden äta mindre, detta säkerställer även en skonsammare matsmältning eftersom kroppen inte behöver använda energi på att ta hand om maten.
02
Det höga näringsvärdet i ESSENTIAL FOODS får vi genom att använda ett högt innehåll av färska, animaliska råvaror som kyckling, anka, lamm, hjort och lax med flera. Vi har valt bort spannmål, ris, soja och majs, eftersom dessa ingredienser bland annat är fattiga på bra näringsämnen, samtidigt som de innehåller en stor andel snabba kolhydrater.
03
För stor andel snabba kolhydrater sätter ner hundens förmåga att ta upp bra näringsämnen från andra ingredienser i måltiden. Detta försämrar alltså måltidens totala näringsvärde och därför måste man servera en större mängd för att täcka in hundens näringsbehov och ge en mättnadskänsla.
04
I ett foder med råvaror av lägre kvalitet och därmed lägre näringsvärde måste man alltså servera betydligt större portioner per dag för att täcka in hundens behov.
05
Priset per kilo för ett foder är inte det bästa sättet att få insikt i vad det faktiskt kostar att utfodra din hund och om hunden kommer att må bra. Vår önskan är att underlätta för dig att välja rätt måltid, vi har därför räknat ut priset per dag för våra LIVING-måltider, detta ser du längre ner på den här sidan.
06
Avslutningsvis vill vi poängtera att våra måltider naturligtvis innehåller alla viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler som din hund behöver för att fullt ut kunna njuta av livet.

 

 

Vi har räknat ut dagligt pris för alla våra LIVING-måltider

 

 

BERÄKNAT PRIS PER DAG

 

Filosofin bakom våra spannmålsfria måltider

Vi ser oss inte som en ”hundfoderproducent”. Vi tillagar måltider och det gör vi med stolthet. Att vara spannmålsfritt, BOF-godkänt med fokus på att hålla en stabil blodsockernivå och uteslutande innehålla noga utvalda, högkvalitativa ingredienser och samtidigt aldrig kompromissa med kvaliteten för att tjäna lite mer pengar – det är vad som skapar den sprudlande livskvalitet som vi är kända för.

 

Hela vårt sortiment av spannmålsfria måltider till hundar

Frågor och svar

Hur har ni räknat ut pris per dag?

Vi tar det lokala priset per gram för en LIVING-måltid och multiplicerar med den dagliga mängden en genomsnittlig hund behöver för att må bra. Baserat på vår 10-åriga erfarenhet är dagsbehovet ungefär 15 % lägre än de officiella FEDIAF-riktlinjerna som du hittar i våra portionsscheman på påsarna. Grunden till detta är att FEDIAF-riktlinjerna är framtagna för stärkelsebaserade hundfoder, vilket är motsatsen till våra måltider, som innehåller väldigt lite stärkelse och i gengäld ett högt innehåll av färska, animaliska ingredienser av hög kvalitet.

Var hittar jag era portionsscheman?

Du kan hitta de officiella FEDIAF-riktlinjerna på flera platser, där beskrivs hur många gram din hund ska ha per dag, baserat på hundens vikt. Dessa finns på måltidspåsarnas baksida, på våra produktguider och på vår hemsida. På hemsidan klickar du dig in på en undersida för en måltid, till exempel NAUTICAL LIVING 10KG, därefter skrollar du ner förbi avsnittet som heter Teknisk information. Där hittar du schemat.

Hur vet jag hur mycket mat jag ska ge min hund per dag?

Om det är din första påse ESSENTIALS inleds en livsstilsförändring vad gäller kosten. Låt foderbytet ta 4–7 dagar eller byt direkt från den första dagen. Det viktigaste är att justera till rätt daglig portionsmängd, så att portionen blir rätt. För stor fodergiva leder till lösare avföring. Använd därför de första 2–3 veckorna till att ta reda på rätt portionsstorlek. När avföringen är fast och hunden har en bra mättnadskänsla, har du hittat rätt mängd. Börja ge 15 % mindre än tidigare och justera därifrån. Använd våra portionsscheman som rekommendationer. Glöm inte att du ALLTID är välkommen att kontakta oss råd och vägledning. Vi är redo att besvara dina frågor. Du kan skrolla ner längst ner på den här sidan för att hitta vår kontaktinformation.

 

Älska smaken eller få pengarna tillbaka

När man verkligen tror på det man gör är det enkelt att erbjuda den mest omfattande garantin på marknaden för hundfoder. Därför lämnar vi full belåtenhetsgaranti och uppmanar dig att använda den, om ESSENTIALS inte lever upp till förväntningarna. Garantin gäller oavsett orsak och oavsett om måltidspåsen är full eller halvfull, bara den är köpt här på essentalfoods.se och köpet har gjorts inom de senaste tre (3) månaderna. Det som du ska returnera ska packas in i en pappkartong, därefter överlåter du resten till oss.

 

 

För att alla förtjänar lite vardagslyx

Vi finns här för att förbättra och förlänga hundens liv. Detta har varit vår mission ända från starten. För oss handlar en viktig del av detta att göra vardagslyx tillgänglig för fler familjer. Det är också därför som vi aldrig kompromissar med kvaliteten på våra måltider, oavsett vad som i övrigt sker på marknaden. Det är också därför som vi arbetar med att sätta nytt fokus på priset på hundfoder, med våra priser per dag, som faktiskt visar att kvalitet och vardagslyx kan löna sig.