HUNDFODER FÖR LABRADORER

På den här sidan hittar du vårt utbud av hundfoder för labradorer. Labradorer är bland de mest populära hundarna i vårt land, särskilt på grund av deras tysta och lugna karaktär. Men labradorer är också kända för sin oändliga aptit. I vårt utbud nedan hittar du massor av välsmakande måltider som kommer att få din labrador att slicka sig extra mycket om munnen varje gång det är dags att äta.

Läs mer om de välsmakande och proteinrika måltiderna för din bästa vän nedan. Och kom ihåg att du hos ESSENTIAL FOODS alltid får snabb leverans och gratis rådgivning.

 

KOST SOM SÄKRAR EN FRISK OCH STARK LABRADOR

Labradoren är en mycket populär hund i Sverige eftersom den är vänlig, godmodig och glad över att vara en viktig del av sin människofamilj. En typisk egenskap hos labradoren är också att den gillar mat. Här har du sällan problem med att din fyrbenta vän är kräsen eller rynkar på näsan.

Många skulle definiera en labrador som hungrig och allätare, och det är verkligen en ras som har en tendens att äta för mycket och därmed bli överviktig. Det kan vara svårt för oss människor att stå ut med labradorens tiggande och hungriga ögon. Men med rätt foder kan du hjälpa din hund att undvika övervikt och ett antal sjukdomar som kan orsakas av felaktig dosering och kostval. I allmänhet bör du välja foder som är speciellt framtaget för stora hundar och anpassa kosten efter hur aktiv din hund är. I vissa avseenden liknar labradorens kost den hos andra stora hundar, som schäferhundar och golden retrievers.

Hos ESSENTIAL FOODS får du foder som är tillagat enligt ett koncept som garanterar ett stabilt blodsocker. Dessutom får din labrador alla de näringsämnen den behöver, oavsett ålder och storlek. Du kan hitta foder för en lugn eller aktiv labrador och foder för en överviktig eller underviktig labrador.

DET BÄSTA FODRET FÖR EN LABRADORVALP

Labradorrasen tillhör kategorin stora hundar. Det är viktigt att valpar av den här rasen matas med valpfoder för stora hundar. Det här fodret är avsett för långsam tillväxt, där fokus ligger på att inte överbelasta ben och leder. En labrador i valpstadiet får inte växa för snabbt, eftersom konsekvenserna av för mycket energi i måltiderna innebär en högre vikt än förväntat, vilket kan leda till instabila ben. Benen kommer helt enkelt inte att kunna stå emot muskelns dragkraft förrän labradoren är fullt utvecklad. För mycket vikt och för mycket tryck på benen kan leda till felställning av lemmarna, vilket orsakar problem senare i livet för din hund.

Labradorvalpar behöver dock mycket hälsosamma näringsämnen för att växa optimalt, eftersom de kan nå 35 kg på relativt kort tid. Med ESSENTIAL FOODS måltider kan du vara säker på att din labrador får precis den näring den behöver under valpstadiet. ESSENTIAL THE BEGINNING LARGE BREED stöder perfekt den speciella tillväxtfas som större hundar genomgår. Måltiden innehåller 74 % protein (från kyckling, anka, lax, öring och ägg) och är spannmålsfri.

Måltiden följer dessutom BOF-principen (Behavioural Optimizing Food), vilket garanterar ett stabilt blodsocker under en period av hundens liv då den har mycket att lära sig. Hundar blir stressade om de får för mycket socker, som bildas vid till exempel nedbrytning av ris, majs eller spannmål. Därför är spannmålsfritt foder som innehåller mycket protein och lite kolhydrater bäst för att balansera valpens blodsocker och därmed dess mentala och fysiska prestationer.

DET BÄSTA HUNDFODRET FÖR LABRADOR FRÅN ESSENTIAL FOODS

När din labrador är cirka 15 månader gammal är den fullvuxen och du måste byta från valpfoder till vuxenfoder. Förutom att fortsätta att hålla blodsockret stabilt kan det finnas flera andra funktioner som du kan titta på, beroende på din hunds behov. Hundar är trots allt inte likadana, även om de är av samma ras. Om din labrador är en mycket aktiv hund som får mycket motion varje dag bör måltiderna innehålla extra mycket energi. Om din hund har en lägre aktivitetsnivå bör energimängden och energitätheten anpassas i enlighet med detta. Detta är särskilt viktigt om din labrador har en tendens till övervikt. ESSENTIAL CONTOUR är vår måltid för hundar med övervikt eller återkommande tendens till övervikt. Måltiden är också lämplig för kastrerade eller steriliserade hundar.

Du kan alltid kontakta oss om du behöver råd om hur du hittar rätt foder för din hund. Skriv till oss här.

 
Spannmålsfritt hundfoder är ett alternativ för dig som inte vill ge din hund spannmål i fodret. Lägg till fiskolja för hundar för en varierad smak.
 

 

 
 

Inte bara hundmat

Vi producerar inte hundmat; vi producerar måltider. Måltider packade med näring som håller hundens blodsocker stabilt och endast innehåller ingredienser som gynnar och stärker din bästa väns hälsa. Näring är viktigt för hundens övergripande välbefinnande.

Se vårt urval