HUNDFODER FÖR KRÄSNA HUNDAR

På den här sidan hittar du vårt urval av hundmat för kräsna hundar. Alla våra måltider är gjorda av ingredienser av bästa kvalitet och våra måltider försöker alltid återspegla hundens naturliga matbehov, eller uttryckt på ett annat sätt: våra måltider smakar precis som den mat din hund skulle äta om den levde i naturen.

Utforska våra många läckra måltider på den här sidan och ge din hund en ny aptit på livet.

 

 

KRÄSEN HUND - UNDVIK DÅLIGA VANOR FRÅN BÖRJAN

Det är otroligt frustrerande att ha en kräsen hund som inte vill äta det som serveras.

Många dåliga vanor kommer från tiden som valp, då man som hundägare kan ge efter för hundens klagomål. Som hundägare kan man lätt bli otroligt frustrerad och orolig om ens hund inte äter. Detta kan bidra till att ens hund får exakt den mat den vill ha. Men man måste vara väldigt försiktig med det.

Många hundägare väljer också att lägga till lite matrester från middagsbordet i hundmaten för att få den att smaka lite extra gott. Detta bör undvikas så mycket som möjligt, eftersom hunden äter mat som inte är avsedd för djur, vilket ökar risken för både övervikt och dålig näring.

Ett bra råd är därför att vara så tålmodig som möjligt och visa hunden vem som bestämmer. Om den inte vill äta det som serveras måste den förstå att det inte kommer finnas några andra alternativ ju mer den klagar. Se till att alla i hushållet är med på planen.

DU BESTÄMMER VAD DIN HUND SKA ÄTA

På ESSENTIAL FOODS erbjuder vi olika foderblandningar för olika behov, så att du alltid kan hitta rätt foder för din hund. För den mer kräsna hunden har vi varianten ESSENTIAL NAUTICAL LIVING, som har en stor andel fisk, vilket ger en riktigt god smakupplevelse för hunden.

Du hittar också blandningen ESSENTIAL ESTATE LIVING, som innehåller gräsbetat brittiskt lamm och vilt från frigående uppfödning. Här får du ett bra alternativ med en annorlunda smak som din hund kommer att älska dig för. Lamm och vilt är också bra källor till både vitamin B12 och järn, vilket är viktigt för din hunds välbefinnande och fortsatta utveckling.

BOF-PRINCIPEN - VI HÅLLER HUNDENS BLODSOCKER STABILT

Alla våra måltider följer BOF-principen, en princip speciellt utvecklad av ESSENTIAL FOODS. BOF står för ’Behavioural Optimizing Foods’, ett tankesätt som vi använder i alla våra måltider.

Precis som människor behöver även hundar hålla blodsockret stabilt, vilket vi säkerställer genom att använda färska, högkvalitativa proteinkällor och lågglykemiska livsmedel som hjälper till att hålla blodsockret stabilt.

HUR DU FÅR DIN KRÄSNA HUND ATT ÄTA BÄTTRE

Förutom att hitta en måltid som väcker din hunds aptit finns det ett antal andra saker du kan tänka på för att få din hund att äta mer.

Dra ner på godiset

Naturligtvis kan du bjuda din hund på mellanmål och godsaker då och då, men det är du bestämmer vad den primära kosten ska bestå av. Därför rekommenderar vi att du undviker godis så mycket som möjligt under träningsperioden. På så sätt ökar sannolikheten för att din hund slutar klaga på maten som serveras. Håll den strikta kursen i ungefär 14 dagar, varefter du bör se förändringar i hundens beteende.

Ta bort matskålen när din hund inte äter

En annan sak du kan göra för att få din hund att äta är att ställa fram matskålen 2-3 gånger om dagen. Om din hund inte har ätit sin mat efter 10-20 minuter tar du bort matskålen igen. På så sätt kan du lättare få din hund intresserad av maten än genom att låta skålen stå framme hela dagen. Din hund lär sig också att det är dags att äta.

Låt din hund jobba för sin mat

En tredje sak du kan göra är att få hunden att arbeta för sin mat genom att kombinera måltiderna med fysisk aktivitet. Den extra aktiviteten kan bestå av små lekar eller så kan du överväga att köpa en hundskål med en inbyggd foderlabyrint. Oavsett vad du väljer kan den extra aktiviteten hjälpa till att göra din hund extra hungrig.

HOS ESSENTIAL FOODS ÄR DIN HUNDS VÄLBEFINNANDE I FOKUS

För oss är det viktigt att ge din hund mer än bara hundfoder. Vi vill bidra till ett hälsosammare liv och öka livskvaliteten för din hund genom att erbjuda måltider som överträffar alla förväntningar.

Med ESSENTIAL FOODS får din hund njuta av naturliga måltider fulla av näring och protein, som samtidigt innehåller låga nivåer stärkelse. Massor av smakrika ingredienser som smakar gott och stärker hälsan. Vi kompromissar nämligen aldrig med våra råvaror.

Det är sällsynt att hundar inte gillar våra måltider, men om det ändå händer så erbjuder vi givetvis full nöjdhetsgaranti.

 
Spannmålsfritt hundfoder är ett alternativ för dig som inte vill ge din hund spannmål i fodret. Lägg till fiskolja för hundar för en varierad smak.

Inte bara hundmat

Vi producerar inte hundmat; vi producerar måltider. Måltider packade med näring som håller hundens blodsocker stabilt och endast innehåller ingredienser som gynnar och stärker din bästa väns hälsa. Näring är viktigt för hundens övergripande välbefinnande.

Se vårt urval