3KG SMALL SIZE ESSENTIAL BALANCE

239,00 kr
- +
ESSENTIAL BALANCE är ett helfoder med en proteinkälla där de viktigaste ingredienserna är kalkon, ris och havre. BALANCE är helt annorlunda jämfört med våra övriga måltider, därför är det viktigt att du läser följande text nog innan du väljer BALANCE.
 • Regional cage free turkey

 • Value for money

 • 239,00 kr
  - +

  Utvalda ingredienser

  Produktbeskrivning

  Information

  Tillagat med färsk och torkad kalkon30,0 %
  Varav färsk20,0%
  Protein20,0%
  Fett10,0%
  - Varav Omega30,8%
  - Varav Omega61,9%
  Mineraler/råaska7,0%
  Växtfibrer4,0%
  Vatten8,5%
  Kalcium1,4%
  Fosfor0,9%
  Kcal/Kg3300
  Mer information
  ÅlderVuxen
  RasBichon Havanais, Cairnterrier, Cavalier King Charles, Coton de Tulear, Dansk-svensk gårdshund, West Highland White Terrier
  Hundens vikt1-10 kg

  Produktblad (PDF)

  "Det viktigaste för ESSENTIAL FOODS och vårt sortiment av hundmat är att hjälpa till att förbättra och förlänga hundarnas liv."
  Product billede

  Mer information

  4 situationer

  BALANCE erbjuds som en lösning på fyra olika situationer

  1: Man vill ha en måltid med lågt proteininnehåll. BALANCE innehåller bara 20 % protein. Om man blandar BALANCE med någon av LIVING-måltiderna kan du själv öka proteininnehållet något. En fjärdedel NAUTICAL LIVING ger t.ex. ett proteininnehåll på 22,5 %.

  2: Man vill lösa problem med lös avföring. Kombinationen av kalkon, ris och havre är en specialsammansättning för att balansera magen. ESSENTIAL BALANCE kan serveras som enda måltid eller blandas med våra övriga måltider. Det sista alternativet vid ihållande problem.

  3: Man vill få en måltid från ESSENTIALS som är mer ekonomiskt fördelaktig. Ett alternativ för alla som valt bort ESSENTIALS på grund av priset, men som uppskattar våra värderingar, affärsidén och de resultat som vi skapar för våra kunder. Storförbrukare utan möjlighet att använda ESSENTIALS fullt ut har nu fått en ny möjlighet. Detta är speciellt viktigt om man ger BALANCE som komplement till våra andra måltider för aktuella livssituationer, exempelvis med NAUTICAL vid allergi och hud-/pälsproblem, CONTOUR till steriliserade hundar, LARGE BREED till stora valpar, osv.

  4: BALANCE är en måltid med en enda proteinkälla. BALANCE är ett bra val vid allergi mot t.ex. ägg, kyckling, lamm, ox- eller fiskprotein kombinerat med ett önskemål om att kunna servera ESSENTIALS. Läs själv genom listan med ingredienser eller kontakta oss för rådgivning. Komplettera ev. med färska proteinkällor som hunden inte reagerar på för att kunna öka proteininnehållet.

  Det finstilta

  Pris och kvalitet hänger samman. Med BALANCE får du en mycket bra produkt för pengarna, bara det att vi använder kalkon som huvudsaklig ingrediens innebär att ligger före konkurrenterna i samma prisklass. Men BALANCE är inte en fullfjädrad ESSENTIALS måltid och prisskillnaden innebär att måltiden inte är BOF Approved, inte är 100 % fritt från spannmål eller har lika många ingredienser i påsen. Detta bidrar till att understryka hur mycket mer ESSENTIALS erbjuder i våra måltider jämfört med de mesta sålda konkurrentprodukterna.

  Recept

  Torkad och färsk kalkon, ris, havre, linsfrö, leverfond, kalkonfett, betmassa, alfalfagroddar, vitaminer och mineraler, laxolja, tång, endiv- och yuccaextrakt, kalciumkarbonat. Glukosamin (185 mg/kg), Kondroitinsulfat (130 mg/kg).

  Tillagningstemperatur

  90 grader celsius.

  Tillsatsämnen per kg

  Vitamin A 15 000 IU/kg, Vitamin D3 2 000 IU/kg, Vitamin E 240 IU, Spårämnen; Zink 50 mg/kg, Järn 50 mg/ kg, Mangan 35 mg/kg, Koppar 15 mg/kg, Jod 0,96 mg/kg, Selen 0,3 mg/kg. Med naturliga konserveringsmedel (rosmarin) och naturliga antioxidanter. EU-direktiv nr. 2017/2279.

  Hållbarhet

  Datum och tid samt unikt tillverkningsnummer anges på påsen.

  Rekommenderad förvaring

  Använd originalet ESSENTIAL the FOOD BOX. Förvaringen bör alltid ske på sval plats (5–15 grader), torrt, inte i direkt solljus och i en lufttät behållare – så smakar den första måltiden från påsen lika bra som den sista.

  Storlek på påse och krocket

  ESSENTIAL BALANCE finns i 3 kg och 12 kg. I 3 kg-påsen är krocketen storleksanpassad för mindre hundar. Som tumregel tycker hundar upp till 10 kg bättre om krocketstorleken i 3 kg-påsarna.

  Portionsstorlekar

  kg 2kg 5kg 10kg 15kg 20kg 25kg 30kg 40kg 50kg 60kg 70kg 80kg
  24 h 50g 100g 175g 240g 300g 350g 400g 500g 600g 700g 775g 850g
  Vi kan även rekommendera