3KG SMALL SIZE ESSENTIAL SUPERIOR LIVING

310,00 kr
- +

ESSENTIAL SUPERIOR LIVING är vår enastående måltid (spannmålsfritt) med kyckling och anka till vuxna hundar av alla raser. Anpassad efter en normal aktivitetsnivå. Måltiden följer vår BOF-princip. Ingredienserna håller enastående hög kvalitet, något som du kan, och skall, förvänta dig av oss. Tips. Du kan variera hundens måltider genom att servera ESSENTIAL NAUTICAL LIVING & ESSENTIAL ESTATE LIVING då och då.

 • 100% Grain Free

 • BOF Approved

 • Made with minimum 74% eggs‚ chicken‚ duck‚ salmon and trout

 • Regional cage free chicken

 • 310,00 kr
  - +
  01
  Ingredienser, sammanfattning: 80 % anka, kyckling, lax, öring och ägg.
  02
  Passar bra till alla vuxna hundar som vill ha det lilla extra, samtidigt som priset är överkomligt, utan att kompromissa med något.
  03
  Vi älskar måltiden eftersom den direkt blev en klassiker och som redan från början har varit en av våra mest populära måltider.
  04
  Kroketten i påsen är anpassad till hundar som väger opp till 10 kg. Vill du ha en större krokett ska du välja påsen på 12 kg.
  05
  BOF: Japp! SUPERIOR LIVING är spannmålsfri och håller blodsockret stabilt.
  06
  Du bör välja den här måltiden för den är originalet bland ESSENTIALS måltider och som i många år varit populär över hela världen.

  Utvalda ingredienser

  Varje gram väljs noggrant

  Produktbeskrivning

  Information

  Tillagat av färsk och torkad kyckling och anka, lax, öring och ägg80,0 %
  varav färskt45,0 %
  Protein31,0 %
  Fett16,0 %
  - Varav Omega31,6 %
  - Varav Omega62,8 %
  Mineraler/råaska8,5 %
  Växtfibrer3,5 %
  Vatten8,5 %
  Kalcium1,6 %
  Fosfor1,3 %
  Glukosamin0,09 %
  Kondroitin0,07 %
  Kcal/kg3700
  Mer information
  ÅlderVuxen
  RasBichon Havanais, Cairnterrier, Cavalier King Charles, Coton de Tulear, Dansk-svensk gårdshund, West Highland White Terrier
  Hundens vikt1-10 kg

  Produktblad (PDF)

  "Det viktigaste för ESSENTIAL FOODS och vårt sortiment av hundmat är att hjälpa till att förbättra och förlänga hundarnas liv."
  Product billede

  Mer information

  BOF Principen (behavioural optimizing food)

  Behavioural Optimizing Food (BOF) är principen om att återskapa hundens naturliga kost. I praktiken betyder det att hundens blodsockernivå hålls stabil, det höga innehållet av färskt kött stimulerar instinkten, den låga tillagningstemperaturen bevarar näringsvärdet, bär, frö och örter påminner om innehållet i bytets mage och storleken på bitarna gör att måltiden alltid tuggas och inte sväljs hel.

  Första påsen av ESSENTIALS?

  Vi på ESSENTIAL FOODS hälsar dig välkommen. Med den första påsen inleds en livsstilsförändring när det gäller kosten. Du kan byta under en period på 4–7 dagar, eller direkt från den första dagen. Den första veckan kan man förvänta sig lite extra luft i tarmarna. Det beror på att hundar, precis som vi människor, reagerar på förändringar i kosten. Avföringen är i samma mängd, men kan vara något mjukare. Sedan är det bara att glädja sig över alla fördelarna med att ha valt ESSENTIAL FOODS, på både kort och längre sikt. Du är alltid välkommen att kontakta oss för råd och vägledning.

  Receptet

  Färsk kyckling och anka, torkad kyckling och anka,sötpotatis, ärtor, färsk lax och öring, linfrö, färska helaägg, kycklingfett, potatis, leverfond, lucerngroddar, vitamineroch mineraler, MOS (mannan oligosaccarides),FOS (fructooligosaccharides), glukosamin, kondroitin,MSM (metylsulfonylmetan), <0,003%: tranbär, acai, blåbär,mullbär, äpple, tomat, apelsin, päron, morot, spenat,blomkål, tång, ringblomma, grönt te, ingefära.

  Tillagningstemperatur

  90 grader celsius.

  Hållbarhet

  12 månader från tillverkningsdatum. Datum, tidpunkt och unikt tillverkningsnummer finns på toppen av påsen.

  Rekommenderad förvaring

  Använd originalet ESSENTIAL the FOOD BOX. Fodret bör förvaras på en torr och sval plats (5–18 grader), inte i direkt solljus och i en lufttät behållare – så smakar den första måltiden i påsen lika bra som den sista

  Ett par ord och råd för särskilt kräsna hundar

  De flesta hundar kan inte motstå smaken av ESSENTIALS. Det kan hända att de inte äter upp. Detta är inte på grund av att de är kräsna utan för att ESSENTIALS ger en annan mättnadskänsla. Hundar kan helt naturligt bli mätta. Om din hund är väldigt kräsen ska du prova att hälla på lite varmt vatten över fodret eller röra ner en till två matskedar ESSENTIAL the OMEGA 3 OIL i fodret.

  Portionsstorlek

  kg 2kg 5kg 10kg 15kg 20kg 25kg 30kg 40kg 50kg 60kg 70kg 80kg
  24 h 45g 80g 140g 180g 225g 270g 310g 390g 465g 530g 600g 660g
  Vi kan även rekommendera